Ugrás a tartalomra

Obrazovanje odraslih u Subotici

2020.06.23
17:57
2020.06.23
18:58
Forrás
Pannon RTV
Na Otvorenom univerzitetu od septembra počinje obrazovanje za odrasle koji nisu završili osnovnu školu.

Subotička osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj" zajedno sa Otvorenim univerzitetom već godina organizuje osnovnoškolsko obrazovanje za one starije od 15 godina. Upis je moguć tokom juna, avgusta, ali i prvih sedmica septembra za sve na koje se to odnosi sa teritorije Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša i Horgoša.

U proseku godišnje oko sto osoba pohađa ovo obrazovanje – kaže Klaudija Gubić Šelken, direktorica osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj". „Za upis je potrebno samo poslednje svedočanstvo, dakle dokaz o poslednjem završenom razredu i izvod iz matične knjige rođenih. Obrazovanje je besplatno. Obrazovanje odraslih odvija se na osnovu drugačijeg programa i tu učenik za godinu dana savladava dva razreda. Dakle, ukoliko je učenik u nekoj školi završio šesti razred, u septembru može da upiše sedmi i do  juna da završi i osmi razred."

Subotica
obrazovanje
otvoreni univerzitet
odrasli

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.