Ugrás a tartalomra

Završena je obnova letnjeg nasipa

2020.07.02
17:35
Forrás
Pannon RTV
U Novom Bečeju je završena obnova letnjeg nasipa Ljutovo, u dužini od devet i po kilometara.

Na taj način je od poplava zaštićeno 870 hektara obradivog zemljišta i 230 hektara šume i pašnjaka. Radovi, koji su započeti u januaru prošle godine,  realizovani su zahvaljujući jednom IPA projektu, koji je Novi Bečej razvio u saradnji sa Bajom iz Mađarske. Lokalna samouprava ovog banatskog mesta je između ostalog, kupila jedan bager velikog kapaciteta, očišćen je gornji sloj nasipa obrastao bujnom vegetacijom, na koji je navučen sloj zemlje. Područje je stavljeno pod moderan, senzorski nadzor. Ukupna vrednost projekta je 930 hiljada evra, od čega je 311 hiljada evra odobreno Novo Bečeju za obnovu letnjeg nasipa.

Novi Bečej
letnji nasip

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.