Ugrás a tartalomra

Epidemiološke mere u Novom Bečeju

2020.07.02
18:39
2020.07.02
18:47
Forrás
Pannon RTV
Kako bi sprečio širenje korona virusa, Dom zdravlja u Novom Bečeju ponovo radi sa izmenjenim režimom rada.

Na ulazu u zgradu pacijenta dočekuje jedna medicinska sestra sa hirurškom maskom i rukavicama i lekar koji odlučuje o tome da li pacijent može ući u zgradu. Hitni slučajevi se odmah prihvataju, ali za druga oboljenja pacijent može da zatraži termin kod svog lekara na telefonskom broju 023-773-600.

Meštani, koji imaju temperaturu, kašalj ili respiratorne simptome, trebalo bi odmah da pozovu jedan od telefonskih brojeva: 023-773-605, 060-08-09-413 ili 060-08-09-422, koji su dostupni 24 sata dnevno. Pacijentima obolelima od virusa na licu mesta upute daje dežurni llekar specijalista.

U ponedeljak će na internet stranici Doma zdravlja biti objavljeni i mobilni brojevi lekara opšte prakse.

Krizni štab opštine Novi Bečej je takođe izdao uputstva vezana za javne ustanove, upozorivši na to da se u zatvorenim prostorijama preporučuje upotreba maski i sredstava za dezinfekciju, merenje temperature, držanje socijalne distance, odnosno često pranje ruku.

Krizni štab ovog banatskog mesta svakodnevno, sa najvećom pažnjom prati epidemiološku situaciju u opštini i o svemu redovno obaveštava građane.

Novi Bečej
vírus
korona
epidemioloske
mere
dom zdravlja
pacijenti

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.