Ugrás a tartalomra

Kreativna dramska radionica u Mađarskom kulturnom centru na Paliću

2020.07.09
14:32
2020.07.09
14:40
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskom kulturnom centru na Paliću, u sredu je organizovana kreativna dramska radionica za učenike osnovnih škola pod nazivom Kreativne vežbe.

Rukovodilac kreativne radionice je bila Čila Pamer, glumica mađarske drame Narodnog pozorišta u Subotici. Deca su mogla da nauče vežbe memorije i koordinacije. Učešće na radionici je bilo besplatno.

Za učešće na kreativnoj radionici pod nazivim Kreativne vežbe mogla su da se prijave deca od deset i dvanaest godina. Za Lili Danku sami zadatci nisu bili potpuno nepoznati, jer se već duže vreme zanima za glumu: „Još nisam čula ništa o Čili, ali mislim da će biti dobro. Recimo da se bavim glumom, jer smo u nižim razredima već igrali predstave i skoro uvek sam je igrala glavnog lika i recimo da znam šta kako treba raditi."

Lili je došla u pratnji svoje drugarice Ane Brezovski, koja je jedva čekala da se malo zabavi: „Idem u jednu dramsku sekciju. Tamo sam čula za ovu radionicu. Mislila sam da će to biti dobra zabava i zbog toga sam pozvala i svoje dve drugarice."

Dramska radionica, koja funkcioniše u okviru Fondacije Danilo Kiš, još je zimus nastupila u Mađarskom kulturnom centru na Paliću. Susret u sredu je organizovan zbog velikog interesovanja. Glumica Čila Pamer je istakla da se još nije bavila sa decom mlađom od srednjoškolaca: „Radimo vežbe koordinacije, vežbe u kojima obraćamo pažnju jedni na druge, koje su veoma korisne za koncentraciju, ali su dobre i za zabavu i druženje i za sklapanje prijateljstava."

Ona je dodala da je vežba takođe korisna i za razvijanje pamćenja i samoizražavanja.

dramska radionica
Čila Pamer

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.