Ugrás a tartalomra

Formiranje Vlade: Sastanak Aleksandra Vučića i predsednika SVM

2020.07.15
12:46
2020.07.15
16:58
Forrás
RTS
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja konsultacije u vezi uspostavljanja nove vlade.

Danas u 10 časova srpski predsednik primio je predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, a pre njega, u 9 sati razgovarao je sa predsednikom Stranke pravde i pomirenja Muamerom Zukorlićem.

U petak ujutru konsultacije nastavlja sa liderom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem, a u ponedeljak sa Ivicom Dačić, predsednikom Socijalističke partije Srbije. Prema planovima, sastanak sa Srpskom naprednom strankom sledi u utorak 21. jula.

Konsultacije o formiranju vlade počeli su u utorak, sastankom sa predstavnicima Albanske demokratske alternative.

SVM
formiranje vlade
Aleksandar Vučić
sastanak

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.