Ugrás a tartalomra

Orban: O mađarskim novcima treba da odlučuju Mađari

2020.07.17
12:38
Forrás
Pannon RTV
O sedmogodišnjem budžetu EU počev od 2021-e i o finansijskom paketu za sanaciju ekonomske štete uzrokovane epidemijom koronavirusa pregovaraju lideri zemalja članica danas u Briselu.

Spremili su se za teške pregovore. Slažu se u tome da treba postići dogovor oko budžeta, međutim, stavovi se razlikuju oko veličine zajedničkog fonda i da li treba povezati njegov pristup sa faktorima domaće politike ili ne. Pre razgovora, mađarski premijer Viktor Orban je rekao: ozbiljni pregovori čekaju Mađarsku. Pripremni dogovori za pregovore koji tek počinju, a tiče se jačanja položaja Mađarske, trajali su do kasno u noć.

Viktor Orban, premijer Mađarske: “Sastavićemo veliki zajednički ekonomski paket bez presedana u istoriji Evrope za ublažavanje posledica uzrokovane epidemijom koronavorusa. Ovome takođe i mi doprinosimo. Rasprava je o tome, ko će odlučiti kako koristiti ta sredstva. Mađarski stav je jasan. O mađarskom novcu treba da odlučuju Mađari. Za ovo ima i drugih zainteresovanih, posebno birokratija u Briselu, ali ova odluka treba da je u našim rukama, u interesu odluke mađarskog parlamenta, jer o budućnosti Mađara samo Mađari mogu da odlučuju.”

Viktor Orban
Mađari
Mađarska
Brisel
budžet
pregovori
Evropska Unija

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.