Ugrás a tartalomra

Sve više migranata u Horgošu i okolini

2020.07.20
16:35
Forrás
Pannon RTV
Ilegalni migranti osim na salašima i napuštenim kućama, sada se kriju i u objektima nekadašnjeg graničnog prelaza. Cilj im je da što pre stignu na teritoriju Evropske unije.

Migranti se neprestano pojavljuju u okolini Horgoša. Ilegalni migranti sada se kriju u blizini graničnog prelaza Horgoš-Reske na magistralnom putu, gde su se uselili u napuštene prodavnice  i gde provode noć. U neposrednoj blizini graničnog prelaza Horgoš-Reske boravi više desetine migranata, tu se odmaraju i suše svoju garderobu.

U popodnevnim časovima migranti se pojavljuju i u Horgošu, gde u naselju najčešće kupuju namirnice.

„U Srbiju sam došao pre šest meseci, prvo sam bio u Pirotu, posle u Beogradu i nakon toga sam došao ovamo u Horgoš. Želim da idem u Evropu, u neku dobru državu, jer ovde nije dobar život" – rekao je našoj ekipi jedan ilegalni migrant.

Uprkos tome što su proteklih godina meštani navikli na pojavu ilegalnih migranata, i dalje strahuju od njih. Horgošane zabrinjava i to da migranti šire korona virus.

„Uvek predveče dolaze u kupovinu i sve radnje su pune migranata. U to vreme ne smemo ni da uđemo. Zašto ne? Zato što ko zna da li su dobili virus" kaže Marta Fodi, Horgoš.

Povećano prisustvo migranata potvrđuje i Glavna policijska kapetanija Mađarske koja je u saopštenju navela da je prošle sedmice zadržala preko 500 migranata i pripadnici policije i vojske vratili su ih preko srpsko-mađarske granice.

migranati
Horgoš
Evropska Unija

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.