Ugrás a tartalomra

Bolnica u Kamenici se proširuje za novo krilo

2020.07.30
16:43
2020.07.30
17:41
Forrás
Pannon RTV
Danas je potpisan ugovor o prvoj fazi izgradnje Kamenice 3.

U ovoj fazi biće izgrađen Centar pozitronsko-emisione tomografije za dijagnostiku (PET centar), koji pripada Institutu za onkologiju Vojvodine, sa pripadajućom trafostanicom. Vrednost radova koji počinju u avgustu je nešto više od 917 miliona dinara.

U Vojvodini broj obolelih od raka raste godišnje za 11 hiljada, a najmanje 500 pacijenata čeka na lečenje zračenjem. Izgradnjom novog odeljenja i nabavkom novih mašina za zračenje, lista čekanja može biti ukinuta i snabdevanje se takođe može poboljšati.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković je na licu mesta rekao: „Na ovaj način ćemo pokriti svu potrebu lečenja onkoloških pacijenata u Vojvodini u narednih nekoliko decenija. Kapaciteti Instituta za plućne bolesti i kardiovaskularnu hirurgiju takođe će se povećati."

U PET centru, koji će biti izgrađen u avgustu, nalaziće se Centar za nuklearnu medicinu i Služba za lečenje zračenjem, a takođe će se obezbediti i hemoterapija za pacijente.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade je objasnio: „Da ilustrujem, do sada je na teritoriji Vojvodine od koronavirusa, što je bila centralna tema poslednjih meseci, ako se ne varam umrlo 101 lice. Svakog meseca na hiljade pacijenata umre u Vojvodini od raka."

U toku je i izgradnja novog krila, gde će biti smešten novi aparat za magnetnu rezonancu, koji će koristiti Institut za onkologiju. Pokrajinska vlada je za izgradnju i kupovinu MRI uređaja izdvojila više od 126 i po miliona dinara.

Kamenica
kórház
új szárny
bővítés
Kamenice 3
potpisivanje
ugovor

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.