Ugrás a tartalomra

Orban o korona virusu: svaka promena predstavljala bi rizik

2020.07.31
14:29
Forrás
MTI
Nivo zaštite od epidemije korona virusa sada je dobro postavljen, a svaka promena predstavljala bi rizik, tako da „ne rizikujmo, neka ostane sve kako jeste", rekao je Viktor Orban.

"Trenutno je stanje dobro, epidemija stagnira, a bilo kakve promene koje bismo napravili mogu dovesti do pogoršanja situacije, a to ne želimo da prihvatimo." rekao  je mađarski premijer u emisiji Košut radija „ Dobro jutro, Mađarska!"

Takođe je objasnio da zbog epidemije treba pomoći i onima koji se bave pop muzikom, tako da je Vlada izdvojila više od pet milijardi forinti za njih, a biće pokrenut program snimanja garažnih koncerata, a zatim  njihovo  medijsko predstavljanje. Iz budžeta je posebno za pomoć romskim muzičarima izdvojeno 800 miliona forinti.

Viktor Orban

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.