Ugrás a tartalomra

Gradi se centralni prečistač za opštinu Mali Iđoš

2020.08.04
21:48
Forrás
Pannon RTV
Intenzivno se odvijaju radovi na prečistaču otpadnih voda u opštini Mali Iđoš.

Izgradnja glavnog voda za mrežu prečistača otpočela je u junu u Feketiću, a od prošle nedelje i u Malom Iđošu. Vrednost investicije je preko 700 miliona dinara.

U opštini Mali Iđoš radovi na izgradnji prečistača otpadnih voda odvijaju se prema planu. I u naselju Feketić radovi se odvijaju bez stajanja. U Malom Iđošu su ovih dana započeli izgradnju glavnog voda, a za zavreštak radova imaju rok od 600 dana.

Punom parom rade mašine u Širokoj ulici u Malom Iđošu gde se gradi 11 kilometara glavnog voda. Cevi koji odvode otpadne vode na tri mesta prepresecaju rečicu Krivaju. Stanovnica ove ulica Valerija Feher raduje se ovom ulaganju: „Što se mene tiče, ja bih se priključila na kanalizaciju, da ne ide u septičku jamu, već da se ovako odvodi otpadna voda, valjda će posle biti bolje."

Sa završetkom projekta, svako domaćinstvo moći će da se priključi na sistem – kaže Ištvan Šandor. Član Opštinskog veća dodaje da naglasak na povećanju kvaliteta života.

„Odvijaju se radovi na izgradnji prečistača u Feketiću. Sada je, od prošlog petka, započela izgradnja maloiđoške deonice glavnog voda. Radovi na izgradnji glavnog voda započeli su još u junu u Feketiću, a prvi put rade na deonici u Malom Iđošu" rekao je Ištvan Šandor, član Opštinskog veća, Mali Iđoš.

Osim izgradnje glavnog voda, na šest mesta biće izgrađene pumpne stanice, a na 320 mesta su predviđene priključne tačke. Svi će se sinhronizovano priključiti glavnom vodu.

Mali Iđoš
prečistač

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.