Ugrás a tartalomra

U Subotici se popravlja epidemiološka situacija, poštovanje mera je izuzetno važno

2020.08.09
14:31
2020.08.09
17:21
Forrás
Pannon RTV
Epidemiološka situacija u Subotici se popravlja, izjavila je jutros medijima epidemiolog Gordana Krtinić.

Prema njenim rečima, trenutno se u kovid delu Opšte bolnice Subotica nalazi 70 pacijenata na lečenju, od kojih se 6 nalazi na intenzivnoj nezi. Kako je rekla, većina pacijenata ima stabilno stanje, ali mnogi se leče od teške upale pluća. Epidemiološka situacija u gradu se popravila tokom protekle nedelje, ali da je poštovanje restriktivnih mera i dalje izuzetno važno-dodala je Gordana Krtinić.

„U poslednja 24 sata u kovid delu bolnice, odnosno u bolničkoj pulmološkoj kovid ambulanti, obavljeno je 14 pregleda, od kojih je petoro bilo na kontroli, a isti broj je juče zadržan na daljem bolničkom lečenju. Ono što je važno, da tri glavna epidemiološka faktora, pokazuju da je proteklih nedelja došlo do poboljšanja. A to su broj novih primljenih pacijenata, broj potvrđenih sa PCR testom i broj pacijenata kojima je potrebna bolnička nega. Verujemo da je poboljšanje značajno, ali još uvek je potrebno maksimalno poštovanje mera predostrožnosti." - izjavila je dr. Gordana Krtinić, zamenik direktora, Opšte bolnice Subotica.

bolnica
Subotica
kovid
pacijent
koronavirus
situacija
popravlja

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Ulica Braće Radić u Subotici proglašena za kulturno dobro

Zahvaljujući učešću SVM-a u sastavu vladajuće koalicije istrajnom radu u lokalnoj samoupravi, Vlada Srbije je svojom odlukum proglasila ulicu za kulturno dobro – prostorno kulturno-istorijsku celinu os velikog značaja – saopštio je dr Balint Pastor.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.