Ugrás a tartalomra

Očekuje nas toplotnih talasa

2020.08.10
06:50
Forrás
Panon RTV
Toplotni talas nastaviće se i u našem regionu sledeće nedelje-možete pročitati na veb stranici Republičkog zavoda za hidrometeorologiju.

Očekuju nas sunčani dani tokom radne nedelje sa temperaturom iznad 30 stepeni. UV zračenje će biti veliko, tako da ako je moguće, klonite se sunca između 11 i 16 sati. Vrućina će trajati do kraja sledeće nedelje. Prema dugoročnim prognozama, padavine će biti retke tokom predstojećeg vikenda.

 36,7 stepeni Celzijusa izmereno je u subotu u Budakalasu, a prema stručnjacima, verovatno će ovo biti ovogodišnji temperaturni vrhunac u Mađarskoj. Nacionalna meteorološka služba napisala je danas na svojoj Fejsbuk stranici da će maksimalne temperature u subotu bili na najtoplijim mestima oko 34-35 stepeni. U Budakalasu, severno od Budimpešte, izmereno je skoro 37 stepeni.

 Međutim, u 2017. godini temperatura je bila znatno visa u najtoplijem letnjem danu. 4. avgusta 2017. godine na mernim stanicama Kubekhaza i Fonjed zabeleženo je i 40,3 stepena. Najviša izmerena temperatura do sada bila je 41,9 stepeni u Mađarskoj, što je zabeleženo 20. jula 2007. godine u Kiškunhalašu.

vreme
sunčano
toplo
leto

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.