Ugrás a tartalomra

Počela je 24.Subotička letnja akademija

2020.08.10
15:59
2020.08.10
16:09
Forrás
Pannon RTV
Manifestaciju organizuje Udruženje mađarskih pedagoga Severne Bačke. Ova godina je puna izazova i za prosvetne radnike.

Za razliku od dosadašnje tradicije, obuka pedagoga je ove godine izmenjena zbog epidemiološke situacije. Prvo će se, od danas, održati obuke pod nazivom  Nastava na daljinu-upotreba IKT-a i prirodna nauka. Ove godine se akademija održava u Tehničkoj školi Ivan Sarić u Subotici.

24. Subotička letnja akademija je otvorena pesmom i poezijom. Zbog epidemiološke situacije ove godine je samo manji broj ljudi mogao prisustvovati svečanom otvaranju. Od 10. avgusta se održava obuka pod nazivom Nastava na daljinu-upotreba IKT-a i prirodna nauka.

Kornel Vilagoš, profesor informatike: „Svake godine organizatori pokušavaju da nam donesu predavanja iz gotovo svih prirodnih nauka, veoma raznovrstan i višeslojni program. Veoma mi se dopada 99 odsto predavanja. Još se nismo susreli sa onlajn predavanjima kod obuka. Videćemo kako će to biti ove godine."

Prirodno naučna sekcija se bavi raznovrsnim temama. Članovi mogu da prisustvuju ličnim i onlajn predavanjima.

Izabela Bešnji, rukovodilac Prirodno naučne sekcija: „Želimo da udovoljimo svačijim potrebama. U našem timu imamo geografa, biologa, matematičara. Biće predavanja uživo, kada će predavač biti lično prisutan i održati prezentaciju, ali imaćemo i onlajn uključenje."

Tokom dvadeset i tri godine predavanja Subotičke letnje akademije su se uvek održavala istovremeno. Ove godine će se međutim obuke realizovati u različito vreme. Manifestacija sa 160 učesnika, podeljena u 7 sekcija, biće organizovana u različito vreme.

Ibolja De Negri, predsednica Udruženja mađarskih pedagoga Severne Bačke: „Mi smatramo da je i u ovakvoj situaciji važan lićni kontakt, jer na ovaj način nastavnici mogu da postave pitanje predavaču, odnosno mogu da razmene iskustva kada su zajedno. Naravno, prilagođavajući se epidemiološkoj situaciji, obuke se održavaju u veoma malim grupama."

Predsednica Udruženja mađarskih pedagoga Severne Bačke je dodala da će se obuke ostalih sekcija održati do kraja septembra, ako ne bude promena zbog epidemiološke situacije.

Subotica
Letnja Akademija

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.