Ugrás a tartalomra

Za pola godine u Mađarskoj uhvaćeno dva puta više trgovaca ljudima nego lane

2020.08.12
19:17
2020.08.12
19:34
Forrás
Pannon RTV
I dalje je aktivna balkanska migrantska ruta – smatra premijerov savetnik za unutrašnju bezbednost.

U Mađarskoj je do sada ove godine uhvaćeno preko 200 trgovaca ljudima, dok je prošle godine uhvaćeno ukupno njih 150 – kazao je premijerov savetnik za unutrašnju bezbednost. Đerđ Bakondi je rekao: većina trgovaca ljudima su strani državljani. Za njih je karakteristično da su i sami migranti, na primer Sirijci ili Avganistanci, koji su se kasnije uključili u trgovinu ljudima. Naglasio je, balkanska migrantska ruta i dalje je aktivna. Dok stagnira broj migranata koji stižu u Grčku, značajno raste broj onih koji preko mora stižu u Italiju. 

Mađarska
trgovaci ljudima
uhvaćeno
migrantska ruta

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.