Ugrás a tartalomra

Učenici koji žive u domovima, a dolaze u Mađarsku mogu očekivati kućni karantin

2020.08.20
10:02
2020.08.20
17:24
Forrás
Pannon RTV
Učenici koji žive u domovima, a dolaze u Mađarsku mogu očekivati kućni karantin ako pređu granicu - obaveštava Ambasada Mađarske u Beogradu na svojoj Fejsbuk stranici.

Za učenike koji žive u domovima, a borave u inostranstvu, nadležni preporučuju da stignu u domove najkasnije do 28. avgusta. Ukoliko učenik dolazi iz zemlje sa žutom ili crvenom oznakom, prilikom prelaska granice mora da ide u kućni karantin, tako da dom mora da obezbedi učeniku odvojeni smeštaj i brigu. Testiranje učenika se može obaviti u određenim laboratorijama objavljenim na internet stranici Nacionalnog centra za javno zdravlje. Pošto učenik ispunjava svoju zakonsku obavezu, finansijski i administrativni teret testiranja snosi država - navode oni.

Mađarska
učenik
dom
karantin

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.