Ugrás a tartalomra

Adrijan Satmari je postao novi gradonačelnik Bačke Topole

2020.08.21
18:45
2020.08.21
18:52
Forrás
Pannon RTV
Na današnjoj konstitutivnoj sednici skupštine opštine za zamenika gradonačelnika Bačke Topole izabran je doskorašnji gradonačelnik Gabor Kišlinder.

Saša Srdić postao je predsednik skupštine opštine. U naredne četiri godine njegov zamenik će biti Nimrod Tomik.

Pre svega, novo izabrani gradonačelnik zahvalio je biračima na velikom poverenju koje su dali Savezu vojvođanskih Mađara. U narednom razdoblju najvažniji planovi moraju se formulisati u zajedničkom dijalogu sa građanima, rekao je Adrijan Satmari.

„Verujem da se politika i stav, koji su bili svojstveni za rukovođenje opštinom u poslednje četiri godine, moraju zadržati i nastaviti u budućnosti. Moramo biti dosledni i projekte koje smo započeli moramo dovršiti. To je definitivno prioritet za naredno razdoblje, mislim na zatvoreni bazen, na prečistač vode, kanalizacionu meržu i na razvoj i proširenje vodovodne mreže." rekao je Adrijan Satmari, gradonačelnik Bačke Topole (SVM).

U Bačkoj Topoli koalicija oko Saveza Vojvođanskih Mađara ima 19 mesta od ukupno 35 mesta u skupštini. Naprednjaci imaju 13 predstavnika, pored njih su još socijalisti i radikali ušli u skupštinu. Radikali su osvojili jedno mjesto, dok su socijalisti osvojili dva mesta.

Izabrani su i članovi opštinskog veća, koji čine Livia Mentuš, Norbert Nađ, Atila Šefer, Viktor Kovač, Janus Milan, Ognjen Despotović i Milorad Teslić.

Adrijan Satmari
Bačka Topola
gradonačelnik

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.