Ugrás a tartalomra

Koliko košta roditelje nova školska godina?

2020.08.25
17:37
2020.08.25
18:07
Forrás
Pannon RTV
Trgovci kažu da su u odnosu na prethodnu godinu, udžbenici u Srbiji nešto skuplji, dok je cena školskog pribora i dalje nepromenjena.

Učenici prvih razreda osnovnih škola u Temerinu su u povoljnijoj situaciji, jer je lokalna samouprava za njih obezbedila udžbenike.

Osim toga, paket školskog pribora koji je pripremio Mađaski nacionalni savet predstavlja značajnu pomoć roditeljima.

„Opšte je poznato da od Mađarski nacionalni saveta i mađarska država obezbeđuju veoma mnogo pomoći. Naša deca dobijaju školsku torbu i bogat paket školskog pribora. Verujem da to predstavlja značajno finansijsko olakšanje" kaže Šarolta Garbac. 

Sveske u mekom povezu staju od 25 do 50 dinara. Isto takva sveska u tvrdom povezu staje između 90 i 150 dinara. Školski rančevi mogu da se nabave po ceni koja se kreće od 1.700 dinara.

„Nabavku ne ostavljam za poslednji trenutak, jer ove godine će biti drugačije pošto mi stariji sin kreće u peti razred. Nastavnike još ne poznajemo, odnosno ne znamo koji su im zahtevi u vezi školskog pribora. Uzeli smo samo osnovni pribor" kaže Izabela Mesaroš. 

Knjižare nisu imale problema u nabavci školskog pribora i pored toga što traje epidemija. Bela Sič, vlasnik prodavnice kaže da je tržište dobro snabedeveno: „Nastojali smo da nabavimo za svačiji džep i da obezbedimo odgovarajuću ponudu robe. Nadam se da smo se na osnovu pređašnjeg iskustva, dobro prilagodili."

Školska godina počinje 1. septembra, u utorak što znači da je ostala još samo jedna nedelja školskog raspusta. 

školska godina
trošak

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.