Ugrás a tartalomra

Nadaju se nesmetanom početku škole

2020.08.31
15:47
2020.08.31
21:39
Forrás
Pannon RTV
Nadaju se da će školska 2020/2021 godina početi nesmetano – izjavila je je Anamarija Viček za Subotički mađarski radio.

Republička poslanica je rekla da su škole bile u obavezi da izrade operativni plan, na osnovu kojeg će sada početi školska godina. Ona je naglasila da se, posebno u slučaju prvaka, nadaju da će se uspostaviti neposredan kontakt, odnosno da će se u praksi ostvariti redovna nastava u učionicama.

Kako je rekla, i deca i nastavnici moraju da razviju jedan novi sistem navika i pravila, jer je to jedini način da sistem koji se sada uvodi bude održiv u dužem vremenskom periodu.

Anamarija Viček, narodna poslanica u Republičkom parlamentu, Srbija: „Deca, odnosno starosne grupe i oni slučajevi kada se nastava u učionici ne može rešiti, jer se radi o velikim razredima ili je epidemiološka situacija u datom mestu trenutno takva, tamo će se odvijati onlajn nastava, koja je u praski proletos već dokazana. U tome će značajnu pomoć za nastavu na mađarskom jeziku pružiti Mađarski nacionalni savet, odnosno Radio-televizija Panon, koja snima časove, i već sada, od ove nedelje, deca će moći da prate časove preko programa televizije."

škola
početak
nesmetano
Anamarija Viček

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.