Ugrás a tartalomra

Ištvan Pastor: U Vašingtonu je postignut epohalni sporazum

2020.09.05
09:11
Forrás
Pannon RTV
Radosno i od srca čestitam predsedniku Vučiću na potpisivanju sporazuma, koji zatvara jedan dugačak, bolan i gorak period, a u sebi nosi nadu za priključenje naše otadžbine! - piše predsednik SVM-a.

U vezi sa sporazumom između Srbije i Kosova, Ištvan Pastor je na svojoj Fejsbuk stranici naglasio: Za to je bila potrebna mudrost, smelost i samopouzdanje. I mi Mađari, vojvođanski Mađari, nadali smo se i očekivali takav razvoj događaja, a u svetlu svojih sopstvenih, skromnih mogućnosti, takođe smo doprineli stvaranju šanse za sporazum. Stvaranjem i održavanjem političke stabilnosti, sa predvidljivim i pouzdanim partnerskim odnosom, našom ozbiljnošću, znanjem, našim radom. Ištvan Pastor na svojoj društvenoj stranici dodaje: Stvorili smo osnovu za radost, veru i nadu, kako bismo period gorčine i etiketiranja ostavili iza sebe. Gledajmo sa nadom u budućnost i ostavimo iza sebe gorke decenije prošlosti!

Ištvan Pastor
Vašington
Beograd
Pristina
dijalog

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.