Ugrás a tartalomra

Investicije u zapadnoj Bačkoj

2020.09.12
10:28
Forrás
Pannon RTV
U Somboru je prioritet lokalne samouprave razvoj vodovodne i kanalizacije mreže, kao i drumske i železničke infrastrukture.

Daljnjim proširenjem puta koji vodi do graničnog prelaza Bački Breg, bio bi otvoren direktni putni pravac za somborske privrednike ka zapadnoevropskim pijacama. Kao rezultat toga, mogla bi se roba prevesti u Evropsku Uniju po nižim transportnim troškovima, objasnio je Atila Pribila, zamenik gradonačelnika grada Sombora u intervjuu za Panon RTV. Prema njegovim rečima, planovi opštine uključuju i razvoj okolnih sela. Zahvaljujući ulaganju od milion eura, Doroslovo će uskoro dobiti savremenu vodovodnu mrežu, ali proširenjem sistema bi se rešila i potreba za pitkom vodom u drugim selima u kojima žive i Mađari. Nove rekonstrukcije očekuju se i u centru Sombora - dodao je Atila Pribila.

"Centar grada Sombora vrlo je poseban. Bulevar okružuje središte grada, unutar kojeg želimo obnoviti asfalt, kao i staze, sa posebnim akcentom na tržnicu koja je poslednji put obnovljena pre jednog veka. Podloga je dovršena, prodajna mesta su upravo oglašena, nadamo se da će u bliskoj budućnosti biti raspisan javni konkurs i da će prodavci moći da koriste pijacu. " rekao je Atila Pribila, zamenik gradonačelnika grada Sombora.

Zapadna Bačka
Sombor
vodovodna mreža
Vodovod i kanalizacija
Atila Pribila

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.