Ugrás a tartalomra

Nova akcija za Olivera u centru Subotice

2020.09.13
21:45
Forrás
Pannon RTV
Za prikupljanje novca neophodnog za lečenje osmomesečnog Olivera Pal Gajodija večeras je po drugi put u centru Subotice održan humanitarni vašar.

Građani koji su došli na humanitarni vašar već ranije su bili obavešteni o ovom događaju. Ana Kiš zna za koje namene se sakuplja novac: „Novac se sakuplja za lečenje malog bajmočkog dečaka, potrebna mu je genska terapija, kako bi pobedio bolest. Mi smo došli da bi pomogli, ali za sada još ništa nismo kupili. Sada smo došli, razgledamo i nešto ćemo sigurno da kupimo i da doprinesemo lečenju malog dečaka."

Na tezgama je bila ponuda sokova, slatkog i slanog peciva, limunada, jabuka, kokica, ručnih radova, igračaka, cveća i suvenira. Akcija je otpočela u nedelju u 15 časova, a jedna subotička igraonica najmlađima je darovala različite zanimljive igre i islikavanje lica.

Na drugom humanitarnom bazaru u centru Subotice najbolje su se zabavili mališani. Bazar je organizovalo deset mladih Subotičanki, ali su im podršku dale i žene koje su donele domaća peciva, voćne salate, i druge ponude koje nisu imale cenu, već je svako u kutiju darovao koliko je želelo i koliko je namenio za podršku lečenju malog Olivera. 

Radmila Vidaković, jedna od organizatora kaže da su zadovoljni sa posetom, poznato je da su Subotičani veoma humani: „Želimo da sakupimo 500 hiljada dinara, prvom prilikom smo sakupili 308 hiljada, sada nam je cilj 500. Nadamo se."

Rano predveče tamburaški orkestar „Ruže" besplatno je zabavljao goste na trgu.

Podsećamo: Oliver Pal Gajodi od svojih prvih meseci vodi tešku borbu sa smrtonosnom bolešću, atrofijom kičmenih mišića.  Jedina nada za njegovo izlečenje je specijalan lek koji košta dva miliona evra. Zbog toga je potrebna velika složnost i zajednička akcija kako bi Oliver bio izlečen i nastavio da vodi život kao drugi mališani njegovog uzrasta. 

Oliver Pal Gajodi
Subotica
humanitarna akcija

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.