Ugrás a tartalomra

Sijarto poslao poruke iz Vašingtona

2020.09.16
12:55
2020.09.16
13:04
Forrás
Pannon RTV
Mađarski ministar spoljnih poslova prisustvovao potpisivanju "Sporazuma Abraham".

Mađarski ministar spoljnih i spoljnoekonomskih poslova Peter Sijarto bio je jedini ministar spoljnih poslova članica EU koji je u Vašingtonu prisustvovao jučerašnjem potpisivanju istorijskog Sporazuma Abraham kojim se uspostavljanju diplomatski odnosi Izraela sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom, a koji je potpisan u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

Šef mađarske diplomatije je u utorak uveče na fejsbuku izjavio da Mađarsku, mađarsku vladu i premijera poštuju i podržavaju u Beloj kući.

Peter Sijarto je dodao da je američki predsednik Donald Tramp postigao takve uspehe i doveo do takvih sporazuma za koje mnogi nisu smatrali da ih je moguće postići, te je dodao da se u takvim slučajevima dodeljuje Nobelova nagrada. Sijarto je naglasio da odnosi Mađarske i SAD nikada nisu bili ovako dobri te je dodao da i Donald Tramp i Viktor Orban iskreno i jasno govore o vizijama, dok ih ne diči politička korektnost i licemerje, što stvara odličnu mogućnost saradnje, kao i da obojica odlučno nastupaju protiv ilegalnih migracija, slično razmišljaju o zaštiti hrišćanskih zajednica, podršci porodicama, te se slažu po pitanjima svetske politike.

sporazum
Abraham
Mađarska
Peter Sijarto
Donald Tramp
Ujedinjeni Arapski Emirati
Viktor Orban

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.