Ugrás a tartalomra

Novosadski festival knjige u onlajn prostoru

2020.09.20
12:03
2020.09.20
15:38
Forrás
Pannon RTV
Tokom tri godine na šestalištu je organizovan Novosadski festival knjige. Domaćin ovogodišnjeg biće Gradska biblioteka koja obeležava 175 godina od osnivanja.

Zbog epidemije korona-virusa ovogodišnji programi odvijaće se u onlajn prostoru. Ova manifestacija okuplja pre svega one mlade umetnike, pisce, pesnike i glumce koji su na početku svoje karijere. Tokom trodnevnog programa takođe će nastupiti i pisci i pesnici koji mogu da budu uzori mladima. Zainteresovani program mogu da prate uživo preko fejsbuk stranice festivala.

„Festivalski moto svake godine ostaje isti, podjednako predstavljamo prozaiste i pesnike, čiju promociju smo nastojali da umešamo sa nastupom grupa i muzičara. Mladi su uvek u centru pažnje, ali sada u onlajn prostoru možemo da se fokusiramo samo na književnost, u formi razgovora. Morali smo da odustanemo od predstava, od muzičkih grupa i sličnih učesnika" kaže Milan Ćosić, koordinator programa Novosadskog festivala knjige.

online
Novosadski festival knjige
Novi Sad
knjiga
gradska biblioteka
Milan Ćosić

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.