Ugrás a tartalomra

Mađarska daje najviše u Evropi za porodice

2020.09.22
11:53
2020.09.23
16:36
Forrás
Panon RTV
Mađarska dobija ministarstvo za prorodicu, ministarka kaže da je najbolje ulaganje u buduće generacije.

U Mađarskoj od prvog oktobra stupa na dužnost ministarstvo bez portfelja zaduženo za brigu o porodici. Ministarka Katalin Novak je za medije izlavila da je u budžetu za sledeću godinu predviđen iznos dva i po puta veći nego 2010. godine. Mađarska vlada namenjuje 5 posto bruto društvenog proizvoda, preko 7 milijardi evra za porodice, što je naveći procenat u Evropi – istakla je ministarka te je dodala da je zahvaljujući toj pomoći broj sklopljenih brakova povećan za gotovo 80 posto u odnosu na 2010. godinu kao i da broj razvoda nije bio tako nizak u proteklih 60 godina kao što je sada, dodavši i da se sve više porodica opredeljuje za decu, u prvih šest meseci 2020 se rodilo 2500 dece više nego u istom periodu prošle godine.

Katalin Novak je povodom zapošljavanja žena rekla da majke imaju priliku da i po tri godine provedu sa detetom, ali da se proširivanjem jaslica mogu i ranije vratiti na posao.

porodica
Mađarska
Evropa

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.