Ugrás a tartalomra

Važna je proizvodnja i potrošnja biološki vrednije hrane

2020.09.23
18:43
Forrás
Pannon RTV
Radi podsticanja proizvodnje i potrošnje biološki vrednijih namirnica u Novom Sadu je održan naučni skup.

Priznati naučnici održali su predavanja na temu gazdovanja vodama, globanog zagrevanja i zaštite potrošača. Skup je otvorio Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu koji je rekao da se značajni iznosi ulažu u sertifikaciju biološki vrednije proizvodnje, kao i u podršku proizvođačima. Konferencija je održana 24. put.

„Organska proizvodnja je bitan segment u našem delovanju, prepoznali smo potrebe privrednika, po prvi put smo uveli subvenciju za nabavku specijalizovane mehanizacije za organsku poljoprivrednu proizvodnju. Pored subvencija koje dajemo za sertifikaciju, smatramo da je neophodno, podržati proizvođače organske hrane. Svakako da ima i dalje prostora za razvoj ove delatnosti i uveren sam da su naši potencijali nedovoljno iskorišćeni kada govorimo o organskoj poljoprivrednoj proizvodnji" rekao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

proizvodnja
Vuk Radojević
organska hrana
organska proizvodnja

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.