Ugrás a tartalomra

Orban: ako smo jednom uspeli, uspećemo ponovo da pobedimo epidemiju

2020.09.27
21:54
Forrás
MTI
Mađarska će imati vakcinu protiv virusa korona i biće dostupna svakome ko to želi – o tome je večeras u emisiji „Činjenice" na TV2 govorio premijer Mađarske.

U razgovoru koji je snimljen u subotu premijer je rekao: biće vakcina, biće je i u Mađarskoj i biće na vreme dostupna svakome ko to želi.

Rekao je: Brisel smatra da će cepivo protiv korona virusa biti razvijeno u prvoj polovini 2021. godine, a Amerikanci kažu već ove godine.

Premijer je izjavio: mi ćemo se „osloboditi ove nevolje" i do tada ćemo izdržati.

Dodao je: funkcionisaće zdravstvo, funkcionisaće privreda i nećemo zaostajati, i sačuvaćemo potencijal da Mađarska iz ove krize izađe osnažena. 

Viktor Orban
koronavirus
epidemija
Mađarska

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.