Ugrás a tartalomra

Nesvakidašnje otvaranje sezone u KUD-u „Petefi Šandor" u Budisavi

2020.09.28
14:16
2020.09.28
16:42
Forrás
Pannon RTV
Kulturni život u Kulturnom-umetničkom društvu „Petefi Šandor" u Budisavi, obnovljen je u skladu sa epidemiološkom situacijom. Proteklih nedelja održavane su probe, pripremajući se za otvaranje sezone.

Budući da je u julu otkazana i maturska priredba, organizatori su pozdravili i nove srednjoškolce.

Na nesvakidašnji način su učenici prvih razreda srednjih škola, na zvuke popularnog mađarskog šlagera „Kako je teška školska torba", ušli u veliku salu „Katoličkog kruga", u nedelju uveče. Njihov bivši razredni starešina Atila Juhas uputio im je posebnu poruku: „Treba da se drže zajedno, to je najvažnije, prijatelji, da pomažu jedni drugima, ostalo će se već namestiti, kao i svi đaci i oni znaju šta je njihov zadatak, ali i mi smo takođe tu da im pomognemo, ne treba da se boje da pitaju, svi smo tu za njih."

Za Rolanda Čevarija i Anetu Marki, nastava na daljinu nije predstavljala problem.

„Onlajn nastava i uprkos činjenici da sam se upisala na srpski smer, prilično dobro sam se snašao, u početku je bilo teško, ali sada je već prilično lako.

- Oduvek mi je želja bila medicina. Zaista mi se sviđa i drago mi je što sam to izabrala."

U godišnjem programu Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" nalazi se desetak manifestacija. Sve mere predostrožnosti su preduzete s obzirom na situaciju sa koronavirusom - rekla je Otilija Milanović, predsednica: „Nastavljamo da radimo i pokušavamo da realizujemo sve svoje ideje, pa je tako od maturskog slavlja zapravo postala proslava početka školske godine."

Za nekoliko dana u društvu počinju radovi na obnovi, a očekuje se da će isti biti završeni 28. februara naredne godine.

Budisava
otvaranje
sezon

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.