Ugrás a tartalomra

O eventualnom zatvaranju škola ne odlučuje Ministarstvo prosvete već Krizni štab

2020.10.14
16:29
2020.10.14
16:45
Forrás
Pannon RTV
Neće Ministarstvo prosvete odlučivati o tome da li će škole zatvoriti ili ne, to treba da bude predlog Kriznog štaba - rekla je Anamarija Viček.

Republička poslanica Saveza vojvođanskih Mađara je u programu Subotičkog mađarskog radija rekala da se u školama trenutno poštuju sve mere, koje je doneo Krizni štab, kao što je upotreba maski, redovne dezinfekcija i držanje distance.

Anamarija Viček je takođe istakla da, ako se škole ponovo zatvore - što trenutno nije planirano – već su pripremljeni i za to: „Mađarski nacionalni savet neprekidno snima lekcije, koje će biti dostupne iz najvažnijih predmeta. Ta aktivnost se odvija zajedno sa  televizijom Panon,  i već sada imamo na raspolaganju više stotina časova. U svakom trenutku, ako pređemo na nastavu na daljinu, ove lekcije će biti dostupne za obrazovanje na mađarskom jeziku."

škola
zatvaranje
epidemija
Ministarstvo prosvete
krizni štab
odluka

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.