Ugrás a tartalomra

Nadzorne kamere u Tornjošu

2020.10.16
18:23
Forrás
Pannon RTV
Postavljene su nadzorne kamere na jednoj od raskrsnica u Tornjošu.

Raskrsnica ulica Sveti Stefan i Deže Kostolanji je vrlo prometna. Tim putnim pravcem prolaze svi oni koji se kreću prema Subotici ili Bačkoj Topoli. Nove kamere je u petak ujutro pogledao  i predsednik opštine Senta.

Na raskrsnici je postavljen sistem video nadzora sa dve kamere. Jedna kamera snima sve koji dolaze iz pravca Topole, dok druga kamera je postavljena na Čantavirski put i okrenuta je u pravcu raskrsnice.

„Kamere su marke Aksis od 2 megapiksela koje su smeštene u aluminijskom kućištu. Smeštene su u aluminijskom kućištu, kako bi bile što lakše i da se spreči hvatanje korozije. Ovo je nova tehnologija. Ima ugrađenu PIR tehnologiju, koja omogućava najbolju oštrinu. " rekao je Čaba Torma Varga, koordinator građevinskog prduzeća.

Bila je velika potreba za kamerama na raskrsnici, kažu meštani.

„Ove su kamere vrlo važne za Tornjoš. Pre svega što se tiče bezbednosti u saobraćaju u svakom pogledu. Važne su jer je u nedavnoj prošlosti bilo puno nesreća na ovom raskršću, a koliko je još bilo potencijalnih nesreća, koje su na svu sreću imale dobar ishod, kao kad automobili iz pravca Čantavira prođu kroz raskrsnicu, bez sudara. Ovakvi slučajevi nikada nisu ušli u statistiku. " rekao je Arpad Kiš Bičkei, predsednik saveta mesne zajednice Tornjoš.

Optički sistem u selu završen je pre nekoliko godina, što je omogućilo ugradnju kamera, rečeno je prilikom obilaska  investicije.

"Ovo je ulaganje bilo gotovo milion i po dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za privredu obezbedio 1.100.000 dinara u sklopu svog programa za bezbednost u saobraćaju." rekao je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

U budućnosti bi želeli da postave slične nadzorne kamere i na druge prometne raskrsnice.

Tornjoš
kamera

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.