Ugrás a tartalomra

Želiš pustolovinu? Postani izviđač!

2020.10.17
21:34
Forrás
Pannon RTV
U Subotici je 52. Izviđačka grupa "Deže Kostolanji" u subotu popodne primala nove članove u Rimokatoličkoj crkvi u Kertvarošu.

Iznad svega, učenike od prvog do osmog razreda koji su došli na događaj, čekali su igra i upoznavanje.

Jeste li spremni za nezaboravne, uzbudljive programe? Onda postanite izviđač, to je za vas! Sedmogodišnji Janoš Buču takođe teži avanturama svog života, pa je zato posetio izviđače "Želim kampovati u šumi, želim videti životinje, ptice, orlove, želim ići na izlete i želim se popeti na planinu." rekao je Janoš Buču.

Osim blizine prirode, izviđač može steći i praktično znanje. Štaviše, poštovanje jednih prema drugima, uslužnost, religioznost i učenje o narodnim tradicijama takođe su sastavni deo pokreta mladih.

„Ono što je mene privuklo da postanem izviđač je to da svako može pokazati svoje sposobnosti i talente, a mi to tražimo jedni u drugima. Ono što još uvek stvarno volim je blizina prirode. " rekao je Balint Šotanji, zamenik zapovednika tima kod 52. Izviđačke grupe "Deže Kostolanji".

52. Izviđačka grupa "Deže Kostolanji" iz Subotice broji sedamdesetak članova.

 "Volim lepe šume kad idemo u šetnju i harmoniju kad zadaju zadatak i moraju to obaviti." rekao je Daniel Nogradi, član 52. Izviđačke grupe "Deže Kostolanji".

Timovi su se igrali sa mladima koji su posetili događaj na kojem su se primali novi članovi. Dečji smeh iznad svega bio je jasan znak da će izviđači dobiti još novih članova.

izviđači
izviđač
Subotica

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.