Ugrás a tartalomra

Koncert klasične muzike pod kupolom Sinagoge

2020.10.18
22:24
Forrás
Pannon RTV
U okviru Jesenjeg festivala jevrejske kulture u nedelju uveče koncert je održao Subotički sekstet.

Violina, flauta, oboa, klarinet, fagot i horna začuli su se među zidovima subotičke Sinagoge. Orkestar Subotički sekstet čini šestoro članova koji su istovremeno i članovi Subotičkog simfonijskog orkestra. Na koncertu u nedelju izveli su šest kompozicija.

Veronika Antunović Marić svira obou: „Izvodimo adaptacije, kompozicije za „Seviljskog berberina" prilagođene za kamerni orkestar, osim toga izvodimo dela Deneša Agaja, koja je komponovao na plesne kompozicije. Geršvinov treći preludij, stare mađarske igre Malando tango i na kraju sviramo i klezmer muziku."

Nastup kamernog orkestra treći je program ovogodišnjeg festivala. U utorak će biti  održano veče  u pomen na Danila Kiša u krugu njegovih prijatelja i književnika, a u sredu oni koji su na vreme obezbedili ulaznice mogu da uživaju u koncertu Gergelja Nogradija, glavnog kantora Mađarske.

„Vrhunac ovogodišnjeg programa, i nadam se da će uspeti da stigne na vreme, je u sredu koncert Gergelja Nogradija, glavnog kantora. Sve ćemo zaključiti jednim predavanjem iz istorije novinarstva, kojim će nas obogatiti dr Katalin Kaič u prostorijama Gradskog muzeja. Nadam se će se sve odvijati, ako ne i sto odsto, ali otprilike tako kako bismo i želeli" rekao je Robert Kovač, rukovodilac kancelarije Jevrejske opštine u Subotici.

Programi se odvijaju uz pridržavanje epidemioloških mera, u verskom objektu koji ima više od hiljadu mesta, sada najviše 277 osoba može da prisustvuje programima.

Sinagoga
klasična muzika
Sextet
Sekstet

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.