Ugrás a tartalomra

Monografija Ištvana Fujkina „Šetnja oblacima", predstavljena i u Horgošu

2020.10.21
11:11
2020.10.21
17:34
Forrás
Pannon RTV
Delo je nastalo u ciklusima i obuhvata dela likovnog umetnika od samih početaka do danas.

U okviru programa obeležavanja Dana Opštine Kanjiža, nakon Sente, knjiga je predstavljena i u Horgošu, Fujkinovom rodnom selu. Sa umetnikom su razgovarali Gabor Virag, direktor Izdavačke kuće „Forum", Đeze Bordaš, urednik izdanja i Hilda Horvat. U holu Doma kulture u Horgošu izloženi su radovi ovog  likovnog umetnika.

Ištvan Fujkin, likovni umetnik: „To je jedna vrlo zanimljiva stvar, koja se stalno ponavlja, koja se vraća kući, kakav sam i ja, povremeno. Kad se nešto dogodi, to uvek ima određenu težinu, to je jedan unutrašnji osećaj, kao kada se vraćamo svojim roditeljima. Možemo reći da je to povratak korenima, iako je reč koren, sama po sebi veoma zanimljiva. Mnogo puta sam se pitao da li imam nostalgiju, kada se negde nalazim i rekao sam da zapravo nemam, jer postoje ljudi, koji su poput drveta, dakle oni postoje samo iz jednog korena, a postoje i oni drugi, koji su poput puzavice, dakle u toku života puštaju više jednakih korena iste vrednosti."

Horgos
Šetnja oblacima
Ištvan Fujkin
monografija
predstavljena

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.