Ugrás a tartalomra

Razgovor sa ocem Palatinušom

2020.10.23
14:09
2020.10.23
17:37
Forrás
Pannon RTV
Na događaju u organizaciji Vojvođanskog mađarskog centra za obrazovanje, istraživanje i kulturu (VM4K) pod nazivom „Različito - četvrtkom uveče" juče je bio gost otac Ištvan Palatinuš.

Župnik Senćanske crkve u Subotici i direktor programa mađarske redakcije Radio Marije u Srbiji govorio je o svojoj porodici i svojoj veri u Boga. Kako je rekao, ovo je način života za sve, sigurnost. Govorio je i o svojoj ulozi u Radio Mariji. Kako je rekao, deluje kao virtuelna župa, podrška u trenutnoj situaciji s korona virusom. Otac Ištvan Palatinuš u mladosti je želeo da postane advokat, ali sada mu je najvažniji sveštenički poziv.

„Ovo je moj život. Ovo je prostor mog života. Iz ovoga nema izlaza. Ja sam u njemu, živim u njemu, u njemu provodim sve svoje vreme. Smatram da jednom sveštenik uvek sveštenik. Nema toga da se jednom ogrnem svešteničkom mantijom, pa posle skinem, to je jednostavno životni poziv." - rekao je Ištvan Palatinuš, župnik Senćanske crkve u Subotici.

Ištvan Palatinuš
razgovor
VM4K
crkva Svetog Đorđa
Radio Marija

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.