Ugrás a tartalomra

Počelo zimsko računanje vremena

2020.10.25
17:09
Forrás
Pannon RTV
Očekuje se da će EU naredne godine odlučivati o ukidanju zimskog i letnjeg računanja vremena.

Otpočelo je zimsko računanje vremena kada smo protekle noći skazaljke na satu vratili sa tri na dva časa. Zahvaljujući tome mogli smo da spavamo sat duže. Zimsko računanje vremena trajaće do 28. marta 2021. godine, kada ćemo skazaljke pomeriti na čas unapred, te će noć biti kraća za jedan sat. U proteklom periodu u više navrata u Evropskoj uniji je postavljeno pitanje ukidanja zimskog i letnjeg računanja vremena i očekuje se da se o tome odlučuje naredne godine. Srbija je ranije naznačila da ukoliko EU odluči za ukidanje pomeranja časovnika, priključiće se odluci država članica i ovde će se ukinuti pomeranje časovnika. 

zimsko računanje vremena
sat

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.