Ugrás a tartalomra

Kako da stignemo od ideje do biznisa?

2020.10.26
16:33
Forrás
Pannon RTV
Virtuelno osnivanje preduzeća - Od ideje do biznisa. Pod tim nazivom je u Tehničkoj školi Ivan Sarića u Subotici organizovan dan posvećen negovanju talenata.

Na događaj su došli i đaci iz lokalnih srednjih škola. Dan posvećen negovanju talenata, održan je u znaku izgradnje karijere.

Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa sa po tri člana. Učenici su izvlačili kartice, na kojima su, između ostalog, navedeni razni događaji i imena proizvoda. Na osnovu toga su morali da izrade biznis plan. David Laslo, učenik, Tehnička škola Ivan Sarić, Subotica: „Danas moramo da izmislimo uslugu povezanu sa venčanjem, koja pripada stranom, odnosno međunarodnom tržištu. Došli smo na ideju da organizujemo srpska venčanja u inostranstvu."

Pored razvijanja kreativnosti, dan posvećen negovanju talenata, đacima pruža i praktična znanja o tome kako da profitiraju od ideje u poslovnom svetu. Sonja Loboda, ekonomista, nastavnik stručnih predmeta: „Moraće da smisle dobru, kreativnu ideju. Imaju na raspolaganju sat i po. Na kraju, ta ideja će biti predstavljena, sa kojim proizvodom sada mogu da izađu. S obzirom na trenutnu situaciju, ove godine manifestacija nema takmičarski karatkter. Na kraju će svi dobiti istu ocenu i istu nagradu."

Događaj je organizovao Vojvođanski savet za negovanje talenata.

Ivan Sarić
Subotica
ideja
biznis
talenti

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.