Ugrás a tartalomra

Popustima kompenzuju poskupljenje naknade za odvoženje smeća u Bečeju

2020.10.26
21:55
Forrás
Pannon RTV
Od prvog septembra naknada za odvoženje smeća je u opštini Bečej poskupela za gotovo 18 odsto.

Od oktobra meseca, mesečna naknada za odvoženje smeća na računima Potisje Bečej doo za komunalne usluge iznosi 543,40 dinara. Da bi smanjila troškove domaćinstava, preduzeće će od januara uvesti dva popusta za stanovništvo.

Zoltan Feješ, direktor Potisje Bečej doo za komunalne usluge. „Ko se prijavi da račun od 2021-e godine želi da dobije u elektronskoj formi, putem imejla, u prvih šest meseci će na mesečnom računu dobiti 10 posto popusta. Drugi popust odnosi se na sve građane: svako ko plati račun do 15-og u mesecu, dobiće popust od 5 odsto. Popust od 10 odsto važi za prvih šest meseci, dok se 5 odsto odnosi na mesece kada se račun plati na vreme. Ako neko plati račun na vreme u narednih 5 godina, svakog meseca dobija popust od 5 odsto. Ovako želimo da na neki način amortizujemo to da je u septembru bilo određenog povećanja cena. Svako ko iskoristi ove popuste, imaće jeftiniji račun 2021. godine, nego što je to bilo 2019. ili 2020. godine."

Bečej
Zoltan Feješ
smeće

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.