Ugrás a tartalomra

Migranti su se pojavili u okolini Osnovne škole Majšanski put

2020.10.29
18:00
Forrás
Pannon RTV
U blizini Osnovne škole Majšanski put u Subotici, proteklih dana, pojavilo se više migranata, čak su pokušavali i da se ukrcaju na redovne autobuske linije.

Ispred same škole je i u utorak čekala jedna grupa migranata, zbog toga se deca nisu usudila da uđu u autobus. Nekoliko roditelja je izrazilo zabrinutost zbog prisustva migranata, plašeći se za svoju decu. Pre dva dana je iz Subotice prebačeno više od 300 ilegalnih migranata na jug, u prihvatni centar u Preševu, ali se i pored toga više njih od tada pojavilo u centru grada i na periferiji Subotice. Beata Bognar, direktorica Osnovne škole Majšanski put kaže da su preduzete sve neophodne mere i da je slučaj prijavljen nadležnima. Pored toga, više osoba nadgleda decu u dvorištu škole.

Beata Bognar, direktorica Osnovne škole Majšanski put, Subotica: „Odmah sam javila predsedniku Mesne zajednice Željezničko naselje, da preduzme odgovarajuće mere, a takođe smo napisali i zahtev policiji, u kome smo u suštni formulisali to da se na autobuskoj stanici, koja se nalazi nasuprot škole, okupljaju migranti i da tražimo njihovu pomoć, u smislu da od pola osam ujutru do petnaest do sedam, dok je nastava u školi, policajci patroliraju na putu ispred škole. Srećom, migranti nisu uznemiravali učenike, kao ni naše zaposlene. Do sada nijedan migrant nije ušao u školsko dvorište, u školsku zgradu. Smatram da činimo sve što možemo za bezbednost dece, nepoznati ljudi ne mogu ući u školu, u školsku zgradu, svakoga legitimišemo."

migranti
Subotica
Osnovna škola “Majšanski put“

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.