Ugrás a tartalomra

Sećanje na Kostolanjija

2020.11.03
18:37
Forrás
Pannon RTV
Subotičke ustanove, koje nose ime Dežea Kostolanjija, danas su održale skup kod grobnice porodice Kostolanji, na Bajskom groblju, sećajući se na ovog književnika.

Prisutni su bili, rukovodstvo i stipendisti Udruženja za pomoć učenika „Deže Kostolanji", Gimnazija za talentovane učenike, koja nosi ime pisca rođenog u Subotici i delegacija Pozorišta „Deže Kostolanji". Svi oni su nakon jedne recitacije položili cveće na grobno mesto.

Gabrijela Krmpotić Bačo, predsednik, Udruženja za pomoć učenika „Deže Kostolanji", Subotica: „Smatrali smo važnim, pre šest ili sedam godina,  kada smo pokrenuli ovu inicijativu, da se institucije nazvane po Kostolanjiju zajedno sećaju na čoveka čije ime nose. Sa druge strane, ove godine je značajna godišnjica, Kosztolanji je rođen pre 135 godina, a Udruženje za pomoć učenika „Deže Kostolanji" postoji tačno 30 godina."

Kostolanji
sećanje
Bajsko groblje

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.