Ugrás a tartalomra

Biciklistička staza od Oteleka do Sente

2020.11.06
19:37
Forrás
Pannon RTV
Opština Senta u saradnji sa lokalnom samoupravom rumunskog mesta Otelek realizuje još jedan uspešan IPA projekat. Glavni cilj srpsko-rumunskog prekograničnog projekta je razvoj biciklističkog turizma između dva naselja.

Projekat mora biti završen u roku od 18 meseci. U okviru ovog projekta posebno će se istaći rute kojima biciklom možemo lako doći iz jednog grada u drugi. Trebalo bi sprovesti jedno istraživanje onih naselja kroz koje će proći ova biciklistička staza, kako bi se obuhvatile sve lokalne znamenitosti, gastronomske i smeštajne mogućnosti. Senta je već imala uspešan IPA projekat s Temišvarom, takođe u Rumuniji, u sklopu kojeg je obnovljena Crkva Srca Isusova.

„Za razliku od Crkve Srca Isusova, ovde je opština Senta glavni nosilac projekta, dakle glavni podnosilac zahteva, dok je opština Otelek iz Rumunije naš partner u ovom projektu. Ukupna vrednost projekta je gotovo 300.000 eura. Od toga 100.000 eura pripada opštini Otelek, a opština Senta dobija gotovo 200.000 eura podrške. Obe lokane samouprave imaju 15 posto udela u tome, ovo su uslovi konkursa. " rekao je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

Senta
biciklistička staza
Rudolf Cegledi

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.