Ugrás a tartalomra

Recitatorsko-muzički program u društvu „Lanji Erne"

2020.11.08
20:41
Forrás
Pannon RTV
Predstavljeni program bio je malo podsećanje na tačke i nastupe koje je volela publika u prethodnom periodu.

U Kulturno-umetničkom društvu zanatlija „Lanji Erne" održano je recitatorsko-muzičko veče pod nazivom „Nazad(napred)". U programu su nastupili Gabrijela Jonaš, Zoltan Molnar, Aranka Miklenović, Oršolja Terek, Robert Sabo i hor narodnih pesama „Veronika". U društvu je pre tri godine formirana grupa „Argaro" koja u prvom redu organizuje književne i dramske programe.

U prve dve godine sa svojim programom obišli su vojvođanska sela, ali ove godine u to se umešala epidemiološka situacija – kazala je Gabrijela Jonaš, umetnički rukovodilac Kulturno-umetničkog društva zanatlija „Lanji Erne": „Nakon što smo dobili podršku od pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu osećali smo da je naša obaveza da bar sa jednim programom stanemo pred publiku i čini se da je ovih dana to još moguće. Nikako nismo želeli ovo da odložimo za narednu godinu. U programu smo od naših starih, ranije predstavljenih tačaka pripremili jedan kolaž. Izveli smo one programe koji su ili bili jako uspešni ili one koji su nam posebno prirasli srcu."

Lanji Erne
muzika
Kulturno-umetničko društvo zanatlija „Lanji Erne"

Najnovije

14:10

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.