Ugrás a tartalomra

Nova obdaništa u Malim Pijacama i Oromu

2020.11.10
16:43
Forrás
Pannon RTV
Predškolska ustanova „Naši biseri" iz Kanjiže nedavno je proširena usluga obdaništa otvaranjem ogranaka u Malim Pijacama i Oromu. Od početka rada 2. novembra grupe pohađa preko 30-oro dece.

Ova obdaništa mogu da pohađaju deca starija od treće godine. Za njih je obezbeđen doručak, užina i ručak. U Malim Pijacama sa decom se bave tri vaspitačice, a dve u Oromu.

„Celodnevni boravak dece iznosi 4.300 dinara, dok poludnevni košta 1.650 dinara. Ovde u Malim Pijacama mesna zajednica je obećala roditeljima da će za one koji su do sada plaćali poludnevni boravak, mesna zajednica sada platiti razliku, odnosno pomoći će zaposlenim roditeljima. U Oromu roditelji plaćaju iznos od 4.300 dinara" kaže Ibolja Veselinov, direktorica Predškolske ustanove „Naši biseri" u Kanjiži.

Roditelji dece predškolskog uzrasta iz Malih Pijaca i Oroma sa ovim zahtevom obratili su se lokalnoj samoupravi i njihova inicijativa je tu naišla na podršku.

„Naša lokalna samouprava orijentisana je na porodicu i ovo je dodatni sadržaj. U ovom periodu epidemije veoma je teško govoriti ili ostvariti neko materijalno ulaganje ili razvoj. Sve ono što olakšava život roditeljima, pojednostavljuje ga, što je svakako i ovakvo jedno obdanište, to će u svakom slučaju podržati i lokalna samouprava" rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Fejstamer je dodao da će u radu predškolske ustanove na teritoriji opštine uskoro biti i drugih promena jer se obnavljaju objekti obdaništa u Kanjiži i u Martonošu.

Mala Pijaca
Orom
obdanište
Robert Fejstamer
Kanjiža

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.