Ugrás a tartalomra

Poseban program povodom Dana mađarske dijaspore na Panon TV-u

2020.11.12
13:40
Forrás
Pannon RTV
Kulturni savez vojvođanskih Mađara, zajedno sa Mađarskim nacionalnim savetom, peti put organizuje Dan mađarske dijaspore u Vojvodini.

Dan mađarske dijaspore je 15. novembar. Odluku o tome doneo je Parlament Mađarske 2015. godine. Mađarski nacionalni savet i Kulturni savez vojvođanskih Mađara, zajedno sa Televizijom Panon, pripremili su prigodan program, kao deo programa obeležavanja Dana mađarske dijaspore u Vojvodini. Program će biti emitovan na televiziji Panon, u subotu od 18 časova.

TV Panon
program

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.