Ugrás a tartalomra

Prazan granični prelaz uveče i noću

2020.11.13
14:20
2020.11.13
14:34
Forrás
Pannon RTV
Pogranični saobraćajni promet značajno se smanjio tokom večeri i noću uvođenjem policijskog časa u Mađarskoj.

U kasnim večernjim satima i noću, s izuzetkom prometa kamiona, granični prelaz Horgoš-Reske na auto-putu, praktično je potpuno ispražnjen. Mađarski državljani uopšte ne mogu preći granicu između osam sati uveče i pet sati ujutro. Srpski i drugi strani državljani, s druge strane, to mogu da čine, ali samo ako su u tranzitu. Dakle, kroz teritoriju Mađarske samo na taj način mogu da prođu.

Ovom ograničenju ne podležu lica koja zbog potrebe odlaska na posao u susednu Mađarsku moraju svakodnevno da prelaze granicu, ali moraju imati potvrdu poslodavca koja dokazuje svrhu njihovog prelaska granice.

U četvrtak uveče, zbog policijskog časa, na graničnom prelazu Horgoš-Reske promet je bio oskudan, prošli su samo jedan ili dva putnička kombija i automobila.

Dvojni državljani koji žive u zoni srpsko-mađarske granice do 30 kilometara takođe se moraju pridržavati pravila i prilagoditi se mađarskom policijskom času.

granični prelaz
Mađarska
Srbija

Slične vesti

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.