Ugrás a tartalomra

Sastali se Stefanović i Pinter

2020.11.16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Ministar odbrane Srbije primio mađarskog ambasadora.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom i nakon sastanka izjavio da Mađarska igra značajnu ulogu u održavanju regionalne stabilnosti. Stefanović je podsetio da je cilj Srbije da postane član Evropske unije, kao i da ima dobru saradnju sa zemljama u regionu ne samo u cilju održanja mira i stabilnosti već i ekonomskog razvoja.

Strane se slažu da su u sferi odbrane imale uspešnu saradnju, koju će i ubuduće da razvijaju. Stefanović je zahvalio Pinteru na radu mađarskih vojnika u KFOR-u, a Pinter je kazao da će od 2021. godine zapovednik KFOR-a biti Mađar.

Nebojša Stefanović
Pintér Attila

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.