Ugrás a tartalomra

Nova vrata i prozori na zgradi vrtića „Duga" u Martonošu

2020.11.19
16:26
2020.11.19
16:44
Forrás
Pannon RTV
Investicija je realizovana u okviru saradnje Mesne zajednice Martonoš, bratskog grada Martonoša, Alđe, i lokalne samouprave Kanjiža.

Vrata i prozori na zgradi vrtića „Duga" u Martonošu su u potpunosti zamenjeni. Na objektu je zamenjeno gotovo 30 vrata i prozora. U realizaciji ove investicije je značajn doprinos dalo bratsko naselje Martonoša iz Mađarske, mesto Alđe, sa kojim već decenijama imaju dobru saradnju. Gergelj Horvat, predsednik Saveta, MZ Martonoš: „Naša saradnja sa mestom Alđe je veoma dobra, između ostalog i u kulturi. Dok nije postojao ovaj Kovid, oni su uvek bili ovde sa nama, a isto tako su i naša deca išla u Alđe, u kampove, u sve. Nažalost, ovaj Kovid se umešao i mi nismo mogli da idemo ove godine."

U ovoj ustanovi u Martonošu, sa 41-im mališanom rade tri vaspitača. Valerija Kermeci, zamenica direktora, Predškolska ustanova „Naši biseri", Kanjiža: „Ovo je bilo vać jako-jako potrebno, jer su bili u lošem stanju, ali sada smo uspeli da sredinu u kojoj deca borave učinimo lepšom, i ne samo lepšom, već i funkcionalnijom."

Ukupna vrednost investicije je blizu milion dinara, od čega je 30 odsto obezbedio mesto Alđe, a drugi deo, dakle blizu 700 hiljada dinara, obezbedila je lokalna samouprava Kanjiže. Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža: „Lokalna samouprava opštine Kanjiža nastaviće, kako je to činila i predhodnih godina, da pridaje veliku važnost razvoju obrazovnih institucija. Trenutno ovde u Martonošu govorimo o poboljšanju energetske efikasnosti, jer smo zamenili prozore i ulazna vrata."

Nadležni su dodali da se među narednim planovima nalazi farbanje unutrašnjosti i spoljašnosti vrtića „Duga" u Martonošu.

Vrtić „Duga"
Martonoš

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.