Ugrás a tartalomra

Pomozimo porodici Šuranji

2020.11.21
18:55
2020.11.21
19:08
Forrás
Pannon RTV
Drva za ogrev, građevinski materijal, topla odeća, hrana - sve to nedostaje u kući porodice Šuranji, koja živi u teškim uslovima. Šestočlanoj porodici je potrebna pomoć.

Kad smo bili tamo, Leona, mlađa kćerka Vesne Šuranji, jela je banane. Nedavno su primili neke novčane donacije, a bolesna majka je napokon mogla kupiti deci voće. Poslednjih dana, međutim, nije im ostalo ni za mlekom, žali se očajna žena.

U kuhinji se retko priprema kuvana hrana. Mnogo puta jedu samo kad se i otac vrati s posla. Porodica je došla u zaista tešku materijalnu situaciju kad se majka razbolela i zbog toga ostala bez posla. Siva mrena napala joj je oba oka i gotovo je oslepela. Morali su podići kredit za njeno skupo lečenje. Sada oni žive pod teretom tog kredita.


„Moj suprug radi, ali uzeo je veliki kredit i sada prima vrlo malu platu, dobije svega 20.000 dinara mesečno, a ja dobijam za dečake dečji dodatak svakog meseca, to je sve. Dakle, od toga živimo, od toga plaćamo režijske troškove, od toga uzimamo drva za ogrev i hranu, ali vrlo štedljivo." rekla je Vesna Šuranji.

Dvogodišnji Hunor i četvorogodišnja Leona još ne shvataju težak materijalni položaj porodice jer žive okruženi ljubavlju. Starija djeca, Stefan i Kiti, koji su već srednjoškolci, svakodnevno doživljavaju odricanje od normalnih stvari. Bez računara i interneta ne mogu pratiti učenje na daljinu. Međutim, čine sve kako bi pomogli roditeljima.

"Usisavam, perem, čistim, pomažem majci, radim i napolju, pomažem i oko stoke." rekla je Kiti Šuranji.

Kad se priča o Božiću, Kiti gotovo zaplače. Ne smeju ni da sanjaju o posebnoj sobi, naime dvoje srednjoškolaca spava u predsoblju. Najveća želja ovo dvoje dece je da imaju odvojenu sobu, a žele i mobilni telefon i lepu garderobu.

„Učim za keramičara u srednjoj školi, to je bio moj san. Svaki dan pre škole nahranim, napojim i sredim stvari oko stoke. Idem u prepodnevnu smenu u školu, pa trenutno ustajemo u pet moj brat i ja, on napoji stoku a ja nahranim. Leti sam cepao drva i sređivao baštu." rekao je Stefan Evinger.

Roditelji čine sve kako bi svojoj deci pružili sve što je neophodno. To su: redovni obroci, topla soba i školovanje. Porodica Šuranji prihvata bilo koji vid pomoći. Kontakt telefon porodice je: 0658127788

Ako želite pomoći doniranjem novčanih sredstava, to možete učiniti uplatom na sledeći broj računa: 325-9300701731731-61

Subotica

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.