Ugrás a tartalomra

Ubrzan železnički saobraćaj između Sente i Subotice

2020.11.23
17:46
Forrás
Pannon RTV
Opet ide voz između Sente i Subotice!

Zahvaljujući obnovljenoj železničkoj pruzi između Sente i Subotice, putovanje traje samo tri četvrt časa, te je kompetativno sa autobusom, ali je komotnije i jevtinije – na zadovoljstvo putnika.

Radovima je zamenjeno 38,5 kilometara šina između ova dva bačka grada, zajedno sa trupcima i kamenjem, što omogućuje putničkim vozovima da idu brzinom od 80 kilometara na čas.

Novi vozni red stupa na snagu 13. decembra i biće tri linije dnevno u jednom smeru i tri povratne. Pruga Subotica-Senta je sagrađena 1889. godine, a zadnji put je popravljena 1920. godine. Rekonstrukcija je započela u aprilu, a radovi su tekli i tokom pandemije i karantina. 

železnički saobraćaj
Senta
Subotica

Slične vesti

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.