Ugrás a tartalomra

Tokom božićnih praznika redovno će se održavati mise u Novom Sadu

2020.11.29
20:45
Forrás
Pannon RTV
U Rimokatoličkoj crkvi Ime Marijino u centru Novog Sada svakodnevno se održavaju ćetiri mise, što ostavlja mogućnost da se vernici ne okupljaju u okviru jednog termina.

Zbog epidemiološke situacije ipak je značajno opao broj onih koji dolaze u crkvu.

Robert Erhard župnik kaže da će se tokom božićnih praznika mise održavati redovno, prilagođavajući se aktuelnim protivepidemiološkim merama.

„Tokom perioda Adventa traje duhovna priprema koja zavisi od pojedinca, od vernika, da kod kuće, u svom duhovnom životu, od čega će se odreći, koliku žrtvu je spreman da podnese, da li će moći da oprosti svom bliženjem, koliku će ljubav imati prema svom bližnjem. Tokom ovog perioda Adventa vernici će isto tako imati prilike za svetu tajnu isposvesti, poštovanje sakramenata, isto kao i u drugim prilikama. Međutim, da li ćemo  božićne praznike uspeti da proslavimo u obliku kojem bi želeli, to će budućnost odrediti" rekao je Robert Erhar, novosadski župnik.

Novi Sad
božić
misa
Robert Erhard

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.