Ugrás a tartalomra

Mađarska jutros sprečila ilegalan prelazak preko 30 migranata

2020.11.30
11:41
Forrás
MTI
Jutros su mađarski organi sprečili protivzakonit ulazak u državu dve grupe sa ukupno 31 lica.

Kako saopštava portparolka mađarske policije županije Čongrad Silvia Sabo, jutros je u blizini mesta Reske sprečen nezakonit ulazak preko granice dve grupe sa ukupno 31 licem. Ona saopštava da su prvo pripadnici mađarske policije i Evropske agencije za upravljanje operativnom saradnjom na spoljnim granicama Frontex zaustavili desetočlanu grupu u zoru oko 6 časova u ataru sela Reske, koja se sastojala od muškaraca koji su za sebe izjavili da su državljani Avganistana.

Nakon par minuta su pripadnici patrole u blizini zaustavili grupu od 21 lica koji su za sebe rekli da su državljani Sirije, Maroka, Avganistana, Tunisa i Pakistana.

Lica koja su povredila granicu su otpraćena da se vrate preko privremene žičane barijere, javlja mađarska policija.

ilegalni migranti
Reske

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.