Ugrás a tartalomra

Ištvan Pastor čestitao Viktoru Orbanu na najdužem premijerskom stažu

2020.11.30
15:30
2020.11.30
15:36
Forrás
Pannon RTV
Premijer Mađarske je najduže na toj funkciji u istoriji Mađarske.

Sutra će biti 5.262 dan koliko je Viktor Orban proveo kao premijer Mađarske u više vlada. Time će on postati najdugotrajniji nosilac ove funkcije u istoriji Mađarske, a na tome mu je putem fejsbuka čestitao Ištvan Pastor objavivši da u ime vojvođanskih Mađara premijeru Mađarske Viktoru Orbanu želi dobro zdravlje i mnogo snage za nastavak. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je dodao da kao i do sada, i nadalje računamo jedni na druge.

Viktor Orban je ovaj rekord postigao tako što je na funkciji premijera bio u periodu između 1988 i 2002 godine, te nakon 2010.

Viktor Orban
Ištvan Pastor
čestitao
premijer
staž
Mađarska
SVM
najdugotrajniji
Savez vojvođanskih Mađara
vojvođanski
mađar

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.